Людям з порушення зору Звичайна версія

ТОВ «ВІЕЙБІ ЛІЗІНГ» ПРОДАНО ЗА 51,59 МЛН ГРН

03.03.2016

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє, що 03.03.2016 року на аукціоні, що проводився на електронному майданчику ПП “Експертне Агентство”, продано корпоративні права в розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «ВіЕйБіЛізінг». В аукціоні взяли участь 3  юридичні особи.

Корпоративні права в розмірі 100% статутного капіталу ТОВ "ВіЕйБіЛізінг", ТОВ "ВіЕйБі Експрес", ТОВ КУА "ВіЕйБіЕссет Менеджмент", ТОВ "ВіЕйБі Груп", були придбані за 51,59 млн грн. Переможцем відкритих торгів (аукціону) визнано ТОВ"УКРАВІАСЕРВІС".

В ході торгів було здійснено дві ставки – 51,09 млн грн. та 51,59 млн грн.

Згідно з інформацією ПП “Експертне Агентство” під час проведення відкритих торгів на електронний майданчик https://torgy.exp-agency.com.ua було здійснено DDoS атаку з різних частин світу (Сполучені Штати Америки, Велика Британія та інші), що ускладнило процес здійснення торгів на цьому сайті. У зв’язку з цим для продовження торгів було застосовано резервну копію сайту. Всі паролі та логіни для учасників залишилися незмінними. Про це в телефонному режимі та електронною поштою було повідомлено всім трьом  зареєстрованим учасникам торгів за лотом № 204674. Крім того, повідомлення було надіслано замовнику аукціону.

Наявність резервної копії сайту та плану заходів у разі протиправних дії третіх осіб з метою втручання у електронні торги, є однією з умов Фонду гарантування при акредитації електронних майданчиків.

Незважаючи на всі труднощі, які виникли під час проведення відкритих торгів, аукціон відбувся. Кошти, отримані від продажу даного активу, підуть на погашення вимог кредиторів неплатоспроможного ПАТ «ВіЕйБі Банку»  відповідно до черговості, визначеної Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».