Людям з порушення зору Звичайна версія

ФГВФО просить ринок подати пропозиції щодо можливої вартості прав вимоги за кредитами одного з найпотужніших у країні агрохолдингів

28.12.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує виставити на аукціон кредити юридичних осіб, що входять до групи, яка є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом. Серед можливих лотів – права вимоги за п’ятьма кредитами, що перебувають на балансі ПАТ «ВіЕйБі Банк». У рамках передпродажної підготовки з метою попередньої оцінки лоту Фонд запрошує усіх потенційних покупців/інвесторів проаналізувати матеріали кредитних справ та надати свої пропозиції щодо можливої вартості активів.

Усі позичальники – п’ять пов’язаних між собою компаній – займаються вирощуванням зернових, бобових та олійних культур.

Загальна заборгованість за договорами на початок вересня цього року склала 955,29 млн грн. Обслуговування за кредитами припинилось понад рік тому.

У забезпечення за договорами передано сільгосптехніку та основні засоби, що використовуються у поточній роботі позичальників.

Зокрема, у заставі банку – трактори John Deere (майже 200 одиниць), комбайни зернові, бурякозбиральні тощо. Передане у забезпечення за договорами рухоме майно територіально розміщується у Полтавській та Донецькій областях, а також – у м. Київ.  Вартість забезпечення на дату укладання договорів складала 1,30 млрд грн.

Стисла презентація активів – за посиланням.

Отримати більш детальну інформацію про актив, про проведену банком судово-претензійну роботу, наявність матеріалів кредитних справ, шляхом доступу до кімнати даних, можна у відділенні банку після підписання стандартного договору конфіденційності (представник банку – Катерина Булига ((044) 459 72 31, e-mail: [email protected]); представник Фонду – Олена Ромашко ((044) 333 35 94, e-mail: [email protected]).

Індикативні оцінки та пропозиції просимо надсилати на електронні адреси: та  [email protected] до 16 січня 2017 року.