Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредити одного із найпотужніших агрохолдингів країни виставлено на повторні торги

31.01.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

7 лютого на повторні торги виставляються права вимоги за кредитами юридичних осіб, що входять до складу одного з найпотужніших в Україні вертикально-інтегрованих аграрних холдингів. Активи ПАТ «ВіЕйБі Банк» торгуватимуться за стандартною для Фонду моделлю англійських аукціонів (english forward) востаннє. Початкова ціна реалізації – 178,33 млн грн. У випадку, якщо запланований аукціон не відбудеться, наступного разу активи будуть виставлені на продаж уже за голландською моделлю (зі 100% від загальної заборгованості упродовж одного дня ціна автоматично та покроково максимально може знизитись до 20%). Якщо індивідуальний продаж не відбудеться – далі активи торгуватимуться у складі пулу.

Одним лотом на торги виставлено права вимоги за п’ятьма кредитами. Усі позичальники – п’ять пов’язаних між собою компаній – займаються вирощуванням зернових, бобових та олійних культур, і входять до складу одного з найпотужніших в Україні вертикально інтегрованих аграрних холдингів. Щодо однієї компанії порушено справу про банкрутство, решта позичальників ведуть господарську діяльність у сфері вирощування зернових, бобових і насіння олійних культур. Зареєстровані компанії у різних регіонах країни, зокрема у Київській, Херсонській, Сумській та Вінницькій областях.

Загальна заборгованість за кредитами на початок грудня 2017 року склала 1 519,01 млн грн. У забезпечення за договорами передано сільгосптехніку та основні засоби, зокрема обладнання, що використовуються у поточній роботі позичальників. Передане у заставу банку майно територіально розміщується у Київській, Полтавській та Донецькій областях, а також – у м. Київ.

Детальніша інформація – публічні паспорти активів – за посиланням.

Черговий аукціон, відбудеться 7 лютого у сиcтемі ProZorro.Продажі. Умови участі в аукціоні – тут.

Початкова ціна реалізації – 178,33 млн грн.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.